reede, 16. jaanuar 2015

Elu olu

Vastu tulles lugejate soovidele, kirjutan meie oludest ja tegemistest.
Elame kahekohalises kajutis, vt pilti. Magamiseks jummala ok. Mingit valgust kuskilt tuppa ei paista, seega on öösel ok magada. Õnneks toakaaslane ka väga kõvasti ei norska, see ka ei sega. Tervitused
Oliverile (kes on kõrval voodil).
Süüa saame kolm korda päevas. Valiku üle ei kurda. Kui esimestel päevadel sai õgitud nagu oleks see esimene ja viimane kord süüa, siis praegu suudad normaalseid portse ette võtta. Valikut on ja kõhu saab täis, nõud viiakse eest ära ja pestakse puhtaks - väga mugav.
Õhtuti, tavaliselt kohe pärast söömist käiakse välistekil õlut joomas. Mõned ostavad poest ja joovad kajutis. Eks seal väljas ole siuke sotsialiseerumise koht (vorstipidu, nagu Olla ütleb). Ma ei ole viitsind eriti käia, ühest küljest suht väsind ja kui pesemas ära käid, siis ei viitsi üldse enam kajutist välja minna. Ja lihtsalt meeste seltskonnas viibida? Ajaviiteks? Ma ei tea. Sõprust sobitada? Noh jah.
Mis seltskond siin siis on? Laevas on kokku ca 3000 inimest, neist ehitajaid ca 1000. Siin on eestlasi, soomlasi, taanlasi, sakslasi, inglasi, üks prantslane, itaallasi, mehhiklasi, hiinlasi, portugaallasi, poolakaid, tegelt ma pole näinud aborigeene, indiaanlasi ja võibolla veel mõnda eksklusiivsemat rahvust aga ülejäänud on vist küll esindatud. Mustanahalisi on räigelt. Kui nendega tervitada siis enamus vastab "waz up". Naljakas :) :) :) Paljud neist kuulavad mussi ja laulavad kõva häälega kaasa. Üks päev hakkas üks söögileti taga lambist laulma.
Mingi päev sattusin alumisele tekile, seal oli neid paksult. Tundusid nagu oleks selline lihtrahvas keda ülespoole ei lubata. See laev on nii suur, et tundub nagu väike linn. Siin on kõik jutud olemas.
Kas siin naisi ka on? Mõni ikka on. Laevapersonali hulgas rohkem aga neid me näeme vähem. Mõnel on oma naine kaasas. Ütleme nii, et nagu sõjaväes. Kui lased oma standardid allapoole siis silmarõõmu leiab. Nali naljaks, tulime siia tööd tegema. Põhjamaalased on suht nagu Tõnissonid, ainult siis kui täis on, on nägu nalja täis. Nn kohalikud võtavad lõdvemalt, töö ja vile koos.
Nii palju siis sellest. Järgmiseks kirjutan natuke tööst aga millal avaldan, ei tea.
Head lugemist!
P.S. Täna (17.01.2015) on päike väga intensiivne ja võtab hästi, kuu lõpuks peaks korraliku joodiku päevituse saama. See on minu jaoks uus "level".


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar